• Arrangör

KHOMA

KHOMA 

I mars gör Khoma två exklusiva klubbspelningar, en på Debaser Slussen 7/3, en på Debaser Malmö 9/3. Detta blir de första Khoma ger på två år, bortsett från en smygstart i hemstaden Umeå i höstas som fick 5 av 5 i betyg i Västerbotten-Kuriren.

 

Sedan starten 2003 har Khoma förenat totalt mörker och melodiskt vemod, emotionella urladdningar och politisk urkraft. Debuten ”Tsunami” släpptes i en limiterad upplaga om 2000 exemplar och 2005 skrev Khoma kontrakt med Roadrunner Records (Slipknot, Sepultura, Machine Head med flera). Resultatet blev uppföljaren ”The second wave” som fick stort gensvar och lysande recensioner både hemma i Sverige och ute i Europa. Därpå följde några intima och intensiva konserter men sedan försvann plötsligt Khoma och det började spekuleras i huruvida bandet fortfarande existerade. 2010 gjorde de dock comeback med sitt tredje album ”A final storm” som fick ett makalöst mottagande i svensk press.

 

2011 hade Khoma med låten ”The guillotine” i David Finchers filmatiseringen av Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”, men höll i övrigt en låg profil. Bandet arbetade för att färdigställa låtar till en limiterad samling med osläppt material från de tre tidigare albumen. Resultatet blev ”All erodes” som kom hösten 2012. Skivan gavs ut på vinyl och cd, men i en mycket begränsad upplaga och för att till stor del säljas på konserter.

 

Slussen Khoma

Tor 7 Mar

Datum och öppettider: Tor 7 Mar 19-01 Åldersgräns: 18 år Biljetter och entré: 120 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Köp biljett via Tickster.
Malmö Khoma

Lör 9 Mar

Datum och öppettider: Lör 9 Mar 19-03 Åldersgräns: 20 år Biljetter och entré: Fri entré innan 21. Därefter 90 kr. Inget förköp.

 

facebook.com/Khomakhoma.se