• Arrangör
  • Festival

Killswitch Engage

Getaway Rock Festival bringar:

Vi fortsätter att fylla upp line-upen för sommarens hårdaste tillställning i Gävle. Idag presenterar vi stolt metaltcorepionjärerna Killswitch Engage, den miljonsäljande gruppen från Massachusetts som sedan slutet på 90-talet stått i framkant och dragit upp riktlinjerna för dagens moderna metalmusik. Fler tillskott är Adept som utnämnts till ett av Sveriges bästa rockband, melodiös, storslagen och aggressiv thrash metal med Sylosis samt norska hardcorerockbandet Blood Command.

Killswitch Engage
Med svenska mått är staden Westfield i Massachusetts ingen metropol, som jämförelse kan nämnas att Gävle har nästan dubbelt så många invånare. Men för den moderna metalen, och kanske framför allt metalcore- är det en stad av gigantisk betydelse. Här har nämligen Killswitch Engage sina rötter. Bandets sjätte platta Disarm The Descent släpps i början av april, men redan nu finns den briljanta singeln In Due Time att lyssna på. Historien säger att Killswitch Engages allra första konsert var som förband åt In Flames, vi tycker därför att cirkeln sluts på ett passande vis när de bägge i sommar spelar hos oss på Getaway Rock Festival.

Adept
Adepts partyorienterade post-hardcore föddes i sommarstugeidyllen Trosa 2004 med den aggressiva och ouppfostrade demoplattan Hopeless Illusions som första steg. På kort tid har de hunnit ge sig ut på Europaturné med band som A Day To Remember, Underoath, Architects, As I Lay Dying, Bring Me The Horizon och A skylit Drive, och blivit framröstade till Sveriges bästa rockband av tidningen Slitz. Den 22 mars är Adept tillbaka med ett sprillans nytt album och firar detta genom att ge sig ut på en intensiv Europaturné samt en stenhård sammandrabbning inför vår laddade festivalpublik.

Sylosis
Det är inte varje dag man får njuta av lyxig, progressiv Thrash metal på hemmaplan. Vi känner dessutom ett extra stort privilegium när bandet i fråga lämnar de brittiska öarna och tar sig över den svenska gränsen för första gången – bara för vår skull. Sylosis fick snabbt uppmärksamhet av Europas metalscen, men det var inte förrän andra skivan kom som de möttes av kritikernas glädjerop – Edge of the Earth hade på nytt väckt liv i den utdöende Thrash metal-genren. Sylosis finaste stund fick dock se dagens ljus så sent som i oktober förra året när det tredje studioalbumet, Monolith, släpptes, hyllades och segrade.

Blood Command
Norska Blood Command började fila på sin klubbifierade hardcorerock 2008 med ett skarpladdat sikte inställt på att skapa en skruvad blandning av dansant klubbmusik och skitförbannad hardcore. Efter två starka Ep-skivor, Five Inches of a Car Accident och Hand Us the Alpha Male, kom det bejublade debutalbumet Ghostclocks 2010. I år har de fått den stora äran att följa med Biffy Clyro på deras Europaturné.
Läs mer om artisterna i dagens släpp på: www.getawayrock.se/artister

Getaway Rock Festival 2013 hålls vid Gasklockorna i Gävle den 8 – 10 augusti.
Sedan tidigare klara artister är; System of a Down, In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Hatebreed, Within Temptation, Trivium, Gamma Ray, Electric Wizard, As I Lay Dying, Iced Earth, Katatonia, Cult of Luna, Nashville Pussy, Amaranthe, Eluveitie, Dragonforce, Whitechapel, Witchcraft, Alcest, Aborted, The Kristet Utseende, 4Arms och Uncle Acid & The Deadbeats. Fler akter tillkommer.
Biljetter säljs genom Eventim; www.eventim.se/getawayrock

Vi på Access: Rock visste självfallet detta redan: