• Arrangör

Def Lep Nashville

Med album som Pyromania och Hysteria i bagaget, har Def Leppard skrivit in sig i musikhistorien som ett av världens genom tiderna mest klassiska rockband. Stäm luftgitarrerna och börja ladda, för vi kan nu meddela att bandet kommer till Sverige för att leverera en hitkavalkad – med fokus på albumet Hysteria – på Sofiero Slott i Helsingborg den 2 juli och på Vaksala Torg i Uppsala den 3 juli. Biljetterna släpps till försäljning onsdag den 27 mars kl 9.00.

Def Leppard formades 1977 i Sheffield, England och var en del av den så kallade New Wave of British Heavy Metal-rörelsen. Deras största succé är skivan Hysteria från 1987 som toppade både Englands- och USA-listan och har enskilt sålt i över 20 miljoner exemplar. Bandet är också ett av endast fem rockband med två studioalbum (Pyromaniaoch Hysteria) som sålt över 10 miljoner exemplar i enbart USA (de andra är The Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd och Van Halen). Totalt har bandet sålt över 100 miljoner skivor världen över vilket gör dem till ett av världens mest sålda artister överlag.

Def Leppard består i dag av sångaren Joe Elliott, Rick Savage på bas, Phil Collen och Vivian Campbell på gitarr och Rick Allen bakom trummorna. Sistnämnde Rick Allen är särskilt uppmärksammad då han 1984 tragiskt förlorade en arm i en bilolycka, men lyckades mot alla odds komma tillbaka och är en bidragande faktor till bandets unika sound med sitt specialkonstruerade trumset.

Def Leppard är fundamentet för en hel generations hårdrocksliv och har genom sitt stora inflytande i musikhistorien konstant lockat nya fans till sig i yngre åldrar. Med sina genomarbetade och fylliga produktioner flyttade Def Leppard gränserna för hur ett hårdrocksband kan röra sig ljudmässigt mellan olika genrer och det är vi tacksamma för.

I juli kommer vi alltså få ta del av Def Leppards sinnessjukt tunga låtkatalog. Bandet har uttalat att det kommer ligga stort fokus på succéalbumet Hysteria, så förvänta dig att bli emotionellt överkörd av bland annat Love Bites, Pour Some Sugar on Me ochArmageddon It. Detta gör självklart att vi längtar efter sommaren hysteriskt mycket.

Datum

2.7     Sofiero slott, Helsingborg
  3.7     Vaksala TorgUppsala

Biljettinformation

Helsingborg: Biljetterna kostar 550 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se,Kulturbolaget.seEventim.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.

Uppsala: Biljetterna kostar 550 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se,welcomeuppsala.se och tickster.com.