• Arrangör
  • Festival

Airbourne_Hannola_GetawayRockFestival_AccessRock_2E2A7030

8/8 – 2014

En av Getaway Rock Festivals absoluta höjdpunkter är utan tvekan Airbourne som nu står framför mig på Green Stage. Det väller ut rök bakom bandet och utan att de på något sätt behöver be om det klappar publiken redan med frenetiskt i inledande Ready To Rock. Bandmedlemmarna svingar synkat med sina instrument och gitarristen David Roads och basisten Justin Street vevar sina långa hår i takt med musiken.

Frontmannen Joel O’Keeffe springer runt och är överallt hela tiden. Plötsligt springer han rakt förbi mig ute i publiken på väg mot rullstolsrampen där han sedan stannar till och spelar en stund. Ja, det enda stället han faktiskt inte befinner sig på under denna spelning är uppe i scenriggen där han annars brukar vara och klättra.

De river av hitlåt efter hitlåt och levererar en farligt grym show. Ölglas flyger bland publiken och en circlepit uppstår. Joel ställer sig på sidan av scenen och slår en ölburk mot huvudet tills den går sönder och öl sprutar överallt. Han kastar ut den nu rätt tomma burken till de förtjusta åskådarna och gör sedan om samma ritual på andra sidan av scenen och sedan en sista gång i mitten.

Det är en sådan jävla fart i Airbournes spelningar att det alltid känns som att de tar slut för fort. Airbourne lämnar garanterat ingen besviken eller opeppad.

Betyg: 9/10

Skribent: Tottie

Fotograf: hannola@accessrock.se