17/2-2012

Burning Heart Records

 

 

 

 

 

För första gången någonsin gjorde Asta Kask oss den stora äran att besöka Kafé 44 och framföra ett fantastiskt bra gig tillsammans med bandet Strindberg Som Tortyr från Bagarmossen. De två banden spelade tillsammans i Kristinehamn i höstas och bestämde sig för att göra om detta uppskattade samarbete i Stockholm , vilket vi är glada över.

Kafé 44 är det helt fullsmockat med folk den här kvällen. Inte alls konstigt med tanke på kvällens line-up. När man kommer in är det som att gå in i en vägg av värme, svettlukt och gemenskap – precis som det ska vara på en riktigt bra punkspelning!

Strindberg Som Tortyr kändes verkligen som ett passande förband och trots att det är så pass tidigt på kvällen (klockan har inte ens hunnit slå 20.00) så är publiken på röj-humör. Ikväll fick vi verkligen bevisat för oss att det minsann inte krävs ett ställe som serverar starköl för att publiken ska vara helt galna. När Asta Kask ska börja spela är lokalen överfull och insläppet är stängt. Moshpiten är igång för fulla muggar hela tiden och då och då passerar en genomsvettig krigare (som troligtvis har fullt med blåmärken och rivsår överallt) förbi mig bara för att snabbt hämta lite luft och något att dricka innan de rusar in i moshpiten igen. De lite äldre besökarna känner att det räcker ganska bra att stå bakom moshpiten och njuta av musiken därifrån. Hela spelningen är grym och allsången och jublet tycks aldrig ta slut. Publikens absoluta favoritlåtar verkar vara Patriarkatet, Vill Inte Va Med plus de två avslutningslåtarna Ringhals Brinner och Välkommen Hem.

Innan sista låten säger sångaren ”Vi hade kunnat köra en timme till och det tror jag att ni hade klarat också”. Han får givetvis medhåll från publiken, även om många nog tyckte att det trots allt var ganska skönt att få komma ut och andas lite igen efter denna kväll inne i värmen.

Dessa två band hade tillsammans kunnat fylla upp en betydligt större lokal. Det är ju dock alltid extremt mysigt med intima spelningar på lite mindre ställen. Förutom att värmen blev outhärdlig mot slutet så var kvällen perfekt ur min synvinkel. Dessutom kunde man för en gångs skull njuta lite av kylan utomhus efter att ha spenderat så lång tid inne i lokalen.

Setlist: Strindberg Som Tortyr

Samhelvete
Gör som du vill
De sista
Perfekt – Defekt
Destination Undergång
Explosioner
Carl Bildt
De Slår
Yuppiesvin
Stackars Vän

Setlist: Asta Kask

AB Böna Och Be
Jag Mot Allt
Mänskliga Faktorn
Än Finns Det Hopp
Dom Får Aldrig Mig
Patriarkatet
Psykiskt Instabil
Din Frihet Är Din Grav
Psykopaten
Till Vilket Pris Som Helst
Vill Inte Va Med
Han Gav Upp Alltihop
Inget Ljus


TV:n
Landsplikt
Ringhals Brinner
Välkommen Hem

Bäst: Vill Inte Va Med och Ringhals Brinner
Sämst:
Den olidligt kvava värmen.
Betyg:
8/10