• Festival


2012-06-08

Ett av de mest förbisedda hårdrocksbanden är tveklöst amerikanska Axe, som kvällen till ära gör sin första konsert på 12 år.
Bandets motor och gitarrist Bobby Barth har samlat ihop ett band som ska leverera melodiös rock från såväl 70-, 80- och 90-talet.
Med sig har han sångaren Bob Harris, som även är känd från Blackfoot.

Publikuppslutningen på Zeppelin Stage är inte ultimat, mycket beroende på det skyfall som kommer just under denna konsert. Det är iskallt och det är inte alls någon bra inramning för en konsert.
Detta till trots så drar Axe igång med sina välkomponerade visor, där hårda riff blandas med melodiös pampighet i stil med Meat Loaf/ Jim Steinman-låtskrivande.

Trots att de är sex personer på scen så är det ingen intensitet alls i framförandet, Bobby sitter stundtals ner och spelar gitarr och Bob går mest runt som en mysig Björn Ranelid-gubbe på scen. Övriga medlemmar ser mest inhyrda ut och bidrar inte alls till interaktionen mellan band och publik.
De enskilda prestationerna är väldigt bra, mina favoritlåtar under konserten är Battles, Back On The Streets och Rock N Roll Party In The Streets. Den sistnämnda avslutar konserten och är en av få låtar där publiken verkligen är med.

Överlag är jag ganska besviken över den ganska trötta tillställningen, men låtmaterialets styrka väger stundtals upp bristen på intensitet.

Bäst: Back On The Streets
Sämst: Det otroligt energifattiga framträdandet.
Betyg: 6/10

/Viktor Skatt

Foto ej från Sweden Rock Festival.