• Festival

AccessRock_Axxis

2013-06-07
Tyska Axxis har inte varit i Sverige på många år, därför är det en stor och förväntansfull skara som har samlats framför 4Sound Stage denna eftermiddag för att njuta av lite härlig power metal.
Vad många inte vet är att bandets debutskiva Kingdom Of The Night är den bäst säljande debutskivan för ett tyskt hårdrocksband.

Axxis drivs av den överenergiske och oerhört karismatiske sångaren Bernhard Weiß, som dansar runt på scenen likt en tok från första till sista stund.
Bandet håller världsklass och det är verkligen bara supermusiker på scen. Det kan dock inte ändra på det faktum att musiken är härligt, tyskt töntig.

Under mitten av konserten tar Bernhard upp en liten pojke på scen som får leda allsången och spela tamburin och trummor under ett trumsolo som hela bandet deltar i. Väldigt fint, även om man med den korta speltiden i åtanke hade kunnat vänta sig något annat. Kul grej iallafall, denna lilla killen kommer kunna leva på detta livet ut.

När bandet väl drar igång sina mer kända låtar så ska man ändå ge dem cred för att de skriver våldsamt bra power metal-låtar. Texterna må vara lökiga som sjutton men musiken är verkligen svinbra när de får till det.
Låtarna från de tre första plattorna får igång publiken på ett ypperligt sätt. Det är verkligen en bra leverans vi bjuds på.
Jag blir verkligen svinigt peppad på att lyssna mer på Axxis, det numera bortglömda hjältebandet från Tyskland.

Bäst: Låtmaterialet är stundtals rent briljant.
Sämst: Det blir väldigt mycket ploj, även om det såklart är meningen.
Betyg: 6,5/10

Skribent: Viktor Skatt

Fotograf: Anders Hannola

Bilder från spelningen hittar ni HÄR.