• Festival

BattleBeast_Accessrock_Hannola_SwedenRockFestival_IMG_0532
4/6 – 2015

Publiken skanderar ”Suomi! Suomi!” mellan låtarna när Battle Beast från Helsingfors gått på scen för att erövra Sweden Rock Festival.
Med sin okomplicerade men övertygande, powerkryddade heavy metal har de lockat till sig en rätt stor publik trots att Toto samtidigt drar de stora publikantalen till festivalens största scen. Bandet frontas av Noora Louhimo, vars sång låter helt fantastisk ikväll – en skön comeback efter de röstproblem som tvingade bandet att ställa in två Sverigespelningar för ett par månader sedan. Det är överhuvudtaget svårt att förstå hur hon klarar av att sjunga de höga falsettonerna och samtidigt hoppa runt på scen med till synes ändlös energi. Det är svårt att inte smittas av spelglädjen och festivalkänslan de förmedlar.

Bandet levererar låtar arrangerade som vore de metalvärldens svar på schlager, naturligtvis inte utan tonartshöjningar. I Want The World… And Everything In It är bara ett catchigt exempel som bevisar att musiken eller texterna inte behöver vara komplicerade för att imponera, publiken vinns över med simpla refränger och röj på scen. Jag kan till och med ha överseende med att de har en keytarist – bara för att han ser så himla lycklig ut. Trots att det är väldigt likriktat med liten variation, och överhuvudtaget inte min genre, plockar Battle Beast många poäng bara med sin intensiva scennärvaro.

Betyg: 7/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Hannola