• Festival

7/7-2012

Behemoth har en enormt stor publik framför Blue Stage. Det var smockfullt av förväntansfulla människor både framför scenen och i ”ölhagen” som ligger precis bredvid.

När de kör igång runt 23-tiden hör jag genast att något inte stämmer med ljudet. Efter att just ha sett Devin Townsend Project på denna scen blir jag förvånad över att ljudet nu tycks vara lägre. Jag som såg fram emot att bli som bortblåst av deras tunga black/death-metal blir lite besviken.

De kör Demigod, Conquer All och Christians To The Lions. Det är fortfarande grymt trots ljudet och jag passar på att koncentrera mig lite på att spana in Orion – den snygga basisten Tomasz Wroblewski.

Slaves Shall Serve är en av kvällens bästa låtar enligt mig. Publiken är med bandet genom hela spelningen, trots det lite låga ljudet (eller lät det kanske nog högt om man stod allra längst fram?). Gitarristen Patryk Sztyber gör ett snyggt kast med gitarren till teknikern som fångar upp den, när det är dags för ett byte.

När spelningen lider mot sitt slut kommer Nergal ut med en mask på sig, men det är det mest spexiga Behemoth bjuder på ikväll. Jag hade förväntat mig en lite tyngre spelning än denna men jag är absolut inte missnöjd. Behemoth är alltid bra live enligt mig. Det var bara lite synd att ljudet av någon mystisk anledning inte höll samma kvalité nu som under tidigare spelningar på samma scen.

Bäst: Slaves Shall Serve.

Sämst: Vad hände med det grymma ljudet på Blue Stage under denna spelning?!

Betyg: 7/10