• Festival
  • Video

Behemoth_GetawayRockFestival_Dave_AccessRock-1-10

Mörkret sänker sig bildligt talat när timman är slagen för Behemoth’s spelning på Getaway Rock Festival. Djävulshornen växer i antal i den stora utspridda publiken och bandets trummis möter dem med att göra ett uppochnervänt kors med trumpinnarna. Medlemmarna är en märklig syn i fullt dagsljus, med corpsepaint och smutsiga, trasiga scenoutfits. Sångaren Adam ”Nergal” Darski kliver ut på scenen iklädd ett halsband gjort av ben och musiken drar igång likt ett mullrande åskoväder. Det polska bandets monstruösa svarta dödsmetall får mig som tur är snabbt att glömma hur fel det känns att de inte spelar på natten eller inomhus på Black StageBehemoth_GetawayRockFestival_Dave_AccessRock-1-20

Behemoth_GetawayRockFestival_Dave_AccessRock-1-26Basisten Tomasz Wróblewski misshandlar sitt instrument och mördar samtidigt halva publiken med sin onda blick. Trummorna är avgrundsdjupa och gitarren skrikande. Det stör mig dock lite att volymen på den ena gitarren är väldigt hög och den andra så låg att den ibland är svår att uppfatta. Bandet spelar Demigod och Moonspell Rites och spelningen som känns lite tungrodd i början blir bara bättre och bättre. Nergal meddelar att bandets tionde album, The Satanist, kommer att släppas nästa år och de river av en låt från skivan. Det låter grymt bra.

I At The Left Hand Of God får bandet backup av en nerblodad extra trumslagare och det blir mäktigt när resterande medlemmar vänder ryggen mot publiken och spelar runt trumsetet som i ondskefull andakt. Efter låten Slaves Shall Serve har flera i bandet blod i munnen och rinnande ner över ansiktet. Brutaliteten till trots spelar Behemoth death metal som motsägelsefullt nog hyllar livet.Behemoth_GetawayRockFestival_Dave_AccessRock-1-30 Nergal tackar publiken och ger slängkyssar, man kan riktigt känna bandets kärlek till musiken och publiken. Det är fruktansvärt bra.

Betyg: 8/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Dave 

Bilderna från spelningen finner du HÄR.

Se intervjun vi gjorde med Nergal ett par timmar innan gig för att få veta vad nya låten heter: