• Festival

Dave_AccessRock_SwedenRockFestival_Bloodbath-13

4/6 – 2015

När Bloodbath står för tongångarna och har nya plattan Grand Morbid Funeral nermald i den blodiga massa som utgör låtmaterialet är det upplagt för mangel av bästa sort. Let The Stillborn Come To Me och Mental Abortion får inleda och nyrekryten ”Old Nick” Holmes bevisar omedelbart att growlets avgrundsdjup sitter även live. Publiken består av en besvärande liten del människor och en alldeles för stor andel blodsugare av den sämsta sorten. Gitarrist Per ”Sodomizer” Eriksson torde vara den största måltavlan för dessa mördarmygg då hans bara överkropp är helt indränkt i blod. En aggressiv spelstil och mysig moshpit verkar vara de bästa sätten för band och publik att undvika (ytterligare) blodsutgjutelse.

Setlisten är starkt uppbyggd med mycket av det lite äldre materialet, vilket utmärker sig med rytmvariationer som lägger upp för nackövningar gentemot det kanske något rakare aktuella albumet. Låtar som So You Die, Cancer Of The Soul och Weak Aside är höjdpunkter som väger tungt. Mot en fond dekorerad med avbildade döda kroppar glider kåpbeklädde Old Nick runt bland sina välrenommerade medmusiker på scenen med mickstativet höjt som ett vapen. Paradise Lost-legenden behöver inte arbeta ihjäl sig för att hävda sin status, och texterna sitter på ett eget men helgrymt manér.

Mellansnacket är tamt och ljudet är framförallt lågt och eventuellt lite för klart. Detta är dock ingen giltig anledning till att missa bandet, bestående helt och fullt av storheter inom den svenska metalscenen. Det är inte heller okej att många valt att se Def Leppard istället för festivalens hittills tyngsta spelning. Jag kommer aldrig att förlåta de som, likt förbannade myggor, irrat sig bort mot den största scenens ljus och förledande melodiösa toner.

Betyg: 8/10

Fler bilder finner du HÄR.

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Dave