• Festival

Bombus_GetawayRockFestival_AccessRock_LindaFlorin-7

Till ett pumpande, hjärtslagsliknande intro sänks ljuset på Black Stage och mystiken tätnar i takt med röken som sprider sig i den runda lokalen. Jag är förväntansfull över att se göteborgsbandet jag inte hört, men hört mycket talas om. Bombus kommer ut ur röken och fram i ljuset samtidigt som de hytter med nävarna i luften. Det som sedan bryter ut är explosiv råhet i musikform och bandmedlemmarnas siluetter rycker och headbangar så att det ser ut som om de ska skalla varann. De båda gitarristerna delar på den snyggt djupa rensången och deras röster passar ihop så bra att det nästan är sjukt. Bandets basist röjer okontrollerat med superhög energi och musiken är kryddad med hunger och ett kraftfullt driv.

Den kommande skivan The Poet And The Parrot släpps om ett par veckor och vi får höra flera låtar från den. Nya Let Her Die är en av de bästa låtarna på låtlistan och jag övertygas om att jag måste kolla in bandet och nya skivan när den kommer. Jag gillar speciellt att bandet är så bra på både snabba låtar med svagt punkig underton och lite långsammare med tungt markerade gitarrslingor. Den runda gasklockan får dock ljudet att eka lite och jag kan inte riktigt höra basen så bra som jag vill vilket är synd.

Bandet har en opolerad kvalitet, men känns samtidigt helt självklara på scen. De har en bit kvar innan de blir det där fantastiskt helgjutna livebandet med perfekt setlist, men jag fastnar ändå för ögonblicket i både musiken och texten. Jag är glad att även jag fått göra upptäckten som är Bombus.

Betyg: 6,5/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Linda Florin

Bilderna från spelningen finner du HÄR.