(Visible Noise)
3/11 -2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brittiska Bring Me The Horizon behöver knappast någon närmre presentation. Alla som har haft någon helst koll på den just nu ständigt växande vågen av metalcore-band har med största säkerhet en relation till bandet, vare sig man vill det eller ej, och det krävs mycket för att ha undgått Oliver Sykes skrik de senaste åren.

Jag såg, vad jag trodde var, ett inspirationslöst Bring Me The Horizon på festivalen Metaltown i somras, och hoppades innerligt att bandet skulle vara bättre denna kväll. Efter ett så lysande album som There Is A Heaven, Let’s Keep It A Secret så borde det vara svårt att misslyckas, men ändå gör bandet sin andra halvdana spelning i Sverige inom loppet av sex månader.

Det är knappt så att låtlistan har stuvats om från förra besöket. Den, enligt mig, givna Anthem har fått gömma sig i garderoben, där tyvärr bandet även har ställt fantastiska Crucify Me. Istället blir det en mangelfest i vanlig ordning med Diamonds Aren’t Forever, Chelsea Smile, Fuck och… Ja, egentligen alla låtar du kan förvänta dig att bandet ska spela.

Minuspoängen blir fler när bandet helt ignorerar debutskivan Count Your Blessings och envisas med att spela tråkiga Blessed With A Curse. Minuspoäng också för att bandet inte spelar Suicide Season. Pluspoäng för överraskande Sleep With One Eye Open och en blytung version av Alligator Blood. Men jag förväntar mig mer av ett band som är så bra på skiva.

Bäst: Alligator Blood
Sämst: Att bandet envisas med att spela samma låtar hela tiden.
Betyg: 5/10