• Arrangör

BringMeTheHorizon_AccessRock_Dave_Arenan-53

5/12 – 2013

Bring Me The Horizon är ett band som jag länge har följt. Jag kom först i kontakt med bandet innan de fick sitt stora genombrott, faktiskt redan innan bandet hade släppt sitt debutalbum. Redan då förutspådde jag att britterna var ”The Next Big Thing”. Detta var då bandet var otatuerade snorungar som sjöng om att döda drakar i dataspel. Genombrottet har ju onekligen kommit men enligt mig har musikens kvalitet blivit lidande.

BringMeTheHorizon_AccessRock_Dave_Arenan-63Nu har det hunnit gå fyra albumsläpp och mängder med tatueringar. Det är ingen hemlighet att jag inte är något stort fan av bandets senaste album Sempiternal. Därför är det illabådande att hela åtta låtar, av totalt tolv, som framförs på den aktuella turnén är hämtade från detta album. Min förhoppning är att låtarna ska växa och blomma ut ordentligt under gruppens spelningar istället. Så blir tyvärr inte fallet helt och hållet.

Inledande Can You Feel My Heart blir en rörig kakofoni. Shadow Moses blir däremot den pungspark som låten alltid borde vara. Likaså får House of Wolves en annan tyngd. Övriga nya låtar passerar relativt obemärkt förbi. I And The Snakes Start To Sing försöker bandet visa upp en mer mogen sida men då sången inte hörs faller detta likt ett korthus. Tonårs-dängan Antivist blir mest larvig.

Därför är det skönt under de få stunder som spelningen blixtrar till, som i Diamonds Aren’t Forever och Chelsea Smile. Under It Never Ends får bandet verkligen visa vilken hög nivå de kan ligga på om de bara försöker. Tyvärr slarvas detta bort på grund av transparenta låtar, en dålig ljudbild och ett trist framträdande. Även om produktionen är bandets dyraste hittills är det förbannat tråkigt att se dem.

Visst sjunger Oliver Sykes bättre än på länge. Dessutom har bandet en otrolig förmåga att få publiken med sig redan från start. Publiken följer frontmannens minsta lilla kommando som om han höll i små trådar och styrde BringMeTheHorizon_AccessRock_Dave_Arenan-31dem. Det hjälper dock inte mig att minnas den tid då bandet var ett otroligt bra och intressant liveband. Den tider verkar vara förbi.

Bäst: Bland så mycket dåligt sticker verkligen It Never Ends ut som något positivt.
Sämst: Can You Feel My Heart har verkligen plågsamt dåligt ljud.
Betyg: 3 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Dave

Se resten av bilderna från spelningen HÄR.