• Festival

Bullet
2013-06-05
Nuclear Blast Records

Nya tag, ny sättning. Ett av Sveriges absolut bästa liveband, Bullet, är tillbaka på Sweden Rock Festival med nytt skivbolag, ny skiva och ny gitarrist.
Vad kan man då förvänta sig? Jo, samma jäkla heavy metal-ångvält som alltid.

Sveriges starkaste band går på scen med låten Midnight Oil från senaste skivan Full Pull. Brinnande tunnor på scenen och en bombastisk metalshow är vad vi bjuds på redan från början. Sångaren Hell Hofer har numera även börjat uppträda iförd en svart mantel, något som känns helt rätt.
Nye gitarristen Alexander Lyrbo har stora skor att fylla efter Erik Almström,  något han dock klarar med bravur. Man märker att han ännu inte är helt inkörd så att han kan köra allt med samma otroliga trygghet som Hampus, Adam och Gustav, men man märker att det finns krut i de fingrarna. Det känns som en konstig sak att klaga på, men han har nästan för lite effekter på sin Gibson Firebird. Snubben shreddar med cleant ljud, vad i helsike!

Efter Rush Hour är det dags att gå tillbaka till de gamla dängorna och Turn It Up Loud. Publiken på 4Sound Stage är riktigt stor och riktigt jäkla vild. Jag hade verkligen inte väntat mig detta tryck. Det är folk så långt ögat kan se och vakterna får be publiken att lugna sig.
Bandet blandar låtlistan väl och man får en god översikt över hela karriären.
Kvällens höjdpunkt är ganska klar i mina ögon; den fasansfullt hårda The Rebels Return. Helsike, vad jag har saknat detta band live!

Bullet är bandet som kommer att fortsätta köra över allt och alla med sin stenhårda och festvänliga heavy metal från Småland. Stålet kommer aldrig rosta, så länge detta band fortsätter bära fanan för svensk hårdrock så som den ska låta.

Bäst: The Rebels Return.
Sämst: Pyrotekniken är inte med på exakt alla ställen, dock inget man bör tänka på om man inte sett bandet ett 20-tal gånger, likt undertecknad.
Betyg: 8/10

Skribent: Viktor Skatt

Foto: facebook.com/bulletband