• Festival

Carcass_accessrock_metaltown_lindaflorin-11

5/7 -13

Ett muller fyller festivalområdet när brittiska Carcass går på Blood Stage. Det legendariska bandet har spelat nedstämd goregrind/death metal sedan 1985, vilket sångaren tillika basisten Jeff Walker inte är sen med att påpeka. Rökmaskinerna går på högvarv då röken sprids med vinden, och dimman ligger tät över publiken snarare än på scenen. Musiken bryter dock igenom barriären. Med en hänsynslöst pulserande rytm från trummor och bas och skrikande gitarrer skär soundet igenom asfalt och kroppar. På backdropen syns en cirkel av stilistiska medicinska instrument runt den spretiga bandloggan, ett ofta återkommande tema för bandet.

Trots att musiken är brutal finns det en hel del lekfullhet i gitarrmelodierna, och frontmannen skojar med publiken i mellansnacket. Han säger att hans svenska är sådär, men hävdar att han kan säga ”Hey, thanks for coming to the show” och att det på svenska heter ”Jag vill knulla dig”. Under låtarna är det dock fullt allvar, och roddarna får en hel del motion när de springer över scenen för att ställa omkullvält utrustning till rätta.

Carcass levererar den ena grymma låten efter den andra, och många rytmer och riff får mig bara att tänka ”YES”! Särskilt låtarna från albumet Heartwork är superba. Det är mycket variation i låtarna, med snygga markeringar och grymt gitarrljud, och jag blir imponerad av hur helgjutet det känns. Jag gillar verkligen bandets sound, och det är häftigt att de håller så sjukt hög klass fortfarande. Grymt rolig spelning att se.

Bäst: This Mortal Coil 
Sämst: Inget nämnvärt.
Betyg: 8/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson

Fotograf: Linda Florin

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.