• Festival

Civilwar_GetawayRockFestival_AccessRock_LindaFlorin-2

10/8-2013

Civil War bildades år 2012 av Daniel Myhr, Daniel Mullback, Oskar Montelius och Rikard Sundén efter att de lämnat Sabaton. De tog in Stefan ”Pizza” Eriksson (Volturyon) på bas och Patrik Johansson (Astral Doors) på sång för att få en komplett lineup. Första fullängdaren The Killer Angels släpptes i maj i år. Jag såg bandet live för första gången på Sweden Rock Festival tidigare i sommar och blev imponerad av den mäktiga musiken. Därför tog jag chansen att se dem igen här i Gävle.

Jag står vid Green Stage och väntar på att de ska börja när Pippi Långstrumps röst plötsligt hörs från scenen. Vi får höra konversationen mellan henne, Tommy och Annika när de diskuterar huruvida de ska skriva att de försmäktar utan snus på en öde ö eller ej. När man stått och fnissat åt detta ett tag äntrar bandmedlemmarna scenen och kör igång. Det har varit en god uppslutning på alla spelningar under Getaway Rock Festival och det är det även nu. Publiken står och viftar med tomma pizzakartonger, hoppar, klappar och sjunger med redan från första låten.

Jag älskar verkligen Patriks kraftfulla röst. Den passar verkligen in i denna tunga och mäktiga musik. Det känns som power metal med inslag av NWOBHM som forsar ut över oss. Helt i min smak med andra ord. Ljudet är så högt att jag får lock i öronen när jag står nästan längst fram. Också helt i min smak.

Bandmedlemmarna öser på där uppe på scenen och Patrik spelar luftgitarr under solona. De är samspelta och det är en fröjd för örat att lyssna på. Denna lördag har börjat oerhört bra och jag hoppas att den fortsätter i samma anda.

Betyg: 8/10

Skribent: Tottie
Fotograf: Linda Florin

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.