• Festival

crazylixx_accessrock_skogsrojet_tottie_16

2013-07-27

Crazy Lixx från Skåne har länge varit ett av de ledande banden på den svenska sleaze/hårdrocksscenen och denna dag är det dags för dem att inta Rockklassiker StageSkogsröjet.
Bandet har ingen tid att förlora och lägger med en gång i högsta växel då de drar igång Young Blood. Då festivalen i år är lite nischat åt ett, för dem, fördelaktigt håll är publiken mångtalig och definitivt med på noterna.

Efter ett litet tag är ljudet ganska bra, förutom att leadsången i Danny Rexon’s mick är på tok för låg. Man kör vidare med Lock Up Your Daughter och Riot Avenue. Bandet har definitivt bra refränger och välkomponerade låtar, detta tillsammans med ett energiskt scenframträdande ger extra krydda till det hela.
Basisten Jens Sjöholm är den som främst bjuder på underhållningen. Båda gitarristerna Andy ”Zäta” Dawson och Edd Liam är dock med och lockar publikens uppmärksamhet till sig. På vardera sida av scenen finns ett podium för gitarristerna, något som blir ganska effektfullt och snyggt.

Crazy Lixx har definitivt låtarna, soundet och utseendet. Endast trummisen Joél Cirera känns något malplacerad. Det är inget sväng alls i spelet även om han definitivt verkar vara tekniskt superb. Det blir lite stelt och robot-aktigt när han sitter där utan att röra en min och utan att spela ett enda hihat-slag annorlunda än det andra.
Allsången är ett faktum i flera låtar, främst upplever jag det dock i Heroes Are Forever och 21 Til I Die.

Folk bredvid mig talar om att det inte är samma glädje och positiva energi på scenen idag som på Sweden Rock Festival. Själv tycker jag dock att Crazy Lixx bjuder på en riktigt bra spelning och ett utförande som inte lämnar mycket övrigt att önska.

Bäst: 21 Til I Die
Sämst: Leadsången är för låg.
Betyg: 7,5/10

Skribent: Viktor Skatt

Fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.

Setlist:
Young Blood
Lock Up Your Daughter
Riot Avenue
Want It
Rock And A Hard Place
Road To Babylon
21 Til I Die
Heroes Are Forever
Whiskey Tango Foxtrot