• Arrangör
Crucified Barbara_AccessRock_Madman_KB_9
CRUCIFIED BARBARA – KÄGELBANAN 28/11

 

Trots hård konkurrens om publiken denna fredagskväll då det är flera tunga spelningar som borde dra ungefär samma publik så är det enligt uppgift 450 pers som hittat till Kägelbanan när Crucified Barbara har turnéavslutning på hemmaplan.
Det är en entuastisk skara som står med varsin Hard Hitting Red Ale (Crucified Barbaras egna öl) i nävarna och väntar.

 

Bandet kliver på och inleder stenhårt med titelspåret från senaste fullpotten till skiva In the Red. Två låtar in i spelningen dör Mias mick, men efter några obekväma minuter är ljudet igång igen.
Just ljudet överlag är något som skulle kunna vara bättre, och att få lite mer ljus på scenen skulle inte heller ha skadat. Men dessa yttre faktorer blir snart petitesser när bandet kommer igång och fullkomligt öser sina blytunga basgångar, hårda riff och sleaziga refränger över en knockad publik.
Setlisten är en perfekt blandning av låtar från nya skivan In the Red och äldre material. Punkt efter punkt på listan över saker att önska av en spelning bockas av och mitt leende växer sig större.

 

Everything We Need spelas för de hängivna fansen, och bandet får ta emot publikens jubel. Det unisona headbangandet under In Distortion We Trust, och härligt stökiga I Sell My Kids For Rock n Roll står för konsertens höjdpunkter tillsammans med första extranumret My Heart Is Black.
Mia Coldheart fyrar av textraderna ”Life is bitch and so am I you see, I dedicate my love to a flying-V” och höjer triumferande guran med ett illmarigt leende.
Jag blir så glad för bandet och musiken utstrålar en sån jävlar anamma attityd, låten Sex Action tillägnas Kapten Klänning, som en fet spark i magen på allt vad gubbäckelvälde heter. Och även om det är lite tråkigt att tjata om sådana saker så är det så kul och inspirerande att det går så bra för dessa fyra stenhårda brudar i en så mansdominerad bransch som just musikbranschen (inom hårdrocken i synnerlighet.)
Jag har sagt det förr, men det tåls att upprepas; de här skickliga musikerna lirar brallorna av många av sina manliga kollegor.

 

Den sjukt medryckande Electric Sky blir en liten hyllning till förbandet som åkt med Crucified Barbara under denna turné, Nale.
(Undertecknad hann bara se sista låten med dem, men med tanke på huvudbandets kärleksförklaring och det
förtjusta vansinnet i ögonen på de bekanta som sett hela spelningen måste jag missat något.)
Någonstans här hoppar två karlar i svarta morphsuits upp på scenen och kör någon slags galen dans på scenen bakom bandet. Jag misstänker starkt att det är Nale som kör ett klassiskt turneavslutningsprank (det är dock något jag inte fått
bekräftat.).
När sista låten Into the Fire klingar av så kan jag avslutningsvis säga att när även syntharen i sällskapet säger att han är knockad, då är det en jävligt bra spelning man bevittnat.

 

Bäst? Ida Evileyes basgångar, som är fetare än Gene Simmons plånbok.
Samt första extranumret My Heart Is Black smäller till lite extra.
Sämst? Ljudet är inte det bästa.
Betyg; 8/10

 

SETLIST
In the red
The Crucifier
Sex Action
To kill a man
Everything we need
The Ghost Inside
Jennyfer
Rock me like the devil
Motorfucker
Lunatic #1
In distortion we trust
I sell my kids for rock n roll

 

EXTRANUMMER
My heart is black
Electric Sky
Into the fire

 

Skribent: Royale Ågren 
Foto: Madman – KB – fler bilder HÄR.