• Festival

cultofluna_accessrock_getawayrockfestival_tottie_02

8/8-2013

Cult of Luna står äntligen framför mig på Red StageGetaway Rock Festival. Efter att ha tvingats ställa in sin spelning på denna festival förra året känns detta som ett mycket välkommet bidrag till årets lineup. Regnet öser ner och framför scenen är det fullt av glada människor i regnponchos och gummistövlar.

De inleder spelningen med The One, första låten från senaste plattan, Vertikal, som släpptes tidigare i år. Jag har fram tills nu endast sett detta band på mindre scener än denna och känner genast att festivalscenen är lite för stor och opersonlig för att passa till deras musik. En del av den tunga, mörka känslan försvinner såklart när de spelar utomhus i ljuset på eftermiddagen. Stämningen är inte alls så som man är van vid.

Bandet gör dock ett utmärkt jobb som vanligt, och publiken verkar vara oerhört tillfreds, det mindre bekväma vädret till trots. Ljudet är inte perfekt på denna scen, men det är heller inte störande dåligt. Inte på något sätt faktiskt. Cult Of Luna gör det bästa av situationen och de gör det riktigt bra under de sex låtar de hinner leverera denna timme.

Betyg: 7/10

Skribent och fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.