• Festival

danzig

6/7-2013

Danzig firar 25-års jubileum i år och har med sig Misfits-gitarristen Doyle Von Frankenstein på turnén för att bjuda oss på ett unikt Misfits-set. Jag har faktiskt aldrig sett Danzig live förut och under dessa omständigheter verkar det ju verkligen vara något man inte vill missa. Det här är ju dessutom förmodligen det närmsta jag kommer komma att få se Misfits live…

Det är på Fire Stage som bandet befinner sig, det är kväll på Metaltowns sista dag och det är en rätt stor publik som har samlats. Glenn Danzig verkar vara på riktigt bra humör och hoppar energiskt runt på scenen. Det låter lite svajigt i början. Han har fortfarande rösten i behåll men han låter lite andfådd. Det är under balladen Blood And Tears som man hör honom på riktigt, och stämningen blir oerhört mysig.

Misfits-delen av konserten känns snäppet roligare. Det är galet kul att se Doyle in action och han tävlar med Glenn om vem som öser mest. Frågan är om de inte tävlar lite med publiken också. Åskådarna verkar vara fruktansvärt nöjda trots att ljudet inte är på topp.

När det lider mot sitt slut och klassikern Mother körs igång upptäcker jag hur de svalt intresserade personerna som fokuserat mer på öl eller andra sysselsättningar under spelningen kommer springande mot scenen i panik för att delta i allsången. Die, Die My Darling avslutar sedan spelningen på bästa sätt och jag har svårt att tro att någon är missnöjd. Det har varit en grymt rolig spelning och jag är sjukt nöjd över att ha fått se detta live.

Setlist:

SkinCarver

Hammer Of The Gods

Twist Of Cain

Am I Demon

Her Black Wings

Devil’s Plaything

Blood And Tears

How The Gods Kill

 

Death Comes Ripping

I Turned Into A Martian

Vampira

Skulls

Astro Zombies

Bullet

Last Caress

Mother

Die, Die My Darling

Bäst: Att de körde sitt Misfits-set med Doyle Von Frankenstein.

Sämst: Att varken ljudet eller Glenn Danzigs insats var felfria, men det var som sagt bra ändå. 

Betyg: 7/10

Skribent: Tottie