• Festival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7/6-2012

Deals Death drog igång dag två på denna eminenta festival med ett sjuhelsikes ös tillsammans framför en imponerande stor publik på Zeppelin Stage. De är ett av tre band som blev framröstade att spela på årets upplaga av Sweden Rock Festival, vilket de är tacksamma över. Att så pass mycket folk har tagit sig ut ur sina tält redan klockan halv tolv tyder på att rätt band vann denna omröstning.

De är grymt tighta och headbangar i takt på scenen. Jag klagar inte det minsta på att sångaren Olle Ekman klär av sig och röjer runt topless på scenen. Under Fearless kommer publiken igång lite mer (de verkar inte ha fått i sig morgonens första öl ännu) under uppmaning av Olle. Fortified är en annan låt som åskådarna verkar gilla starkt. Jag hör folk runt omkring mig prata om hur grymt de faktiskt tycker att det är och jag kan inte göra annat än hålla med.

Olle berättar att han har growlat i 10 år men aldrig spelat på en så pass stor scen på en sådan stor festival. Han påpekar hur bästa detta känns nu och passande nog kör de igång Perfection direkt efteråt.

Publiken klappar, sträcker upp händerna i luften och har det allmänt trevligt. Olle möts av jubel och applåder när han meddelar att han efter detta kan dricka tre dagar i sträck och det ska väl publiken också göra? Vad ska man annars göra? I och för sig kan man titta på band också kommer han på.

Deals Death avslutar med dagens bästa låt Internal Demons, vilket får igång publiken ytterligare.

Denna spelning innehåller allt man önskar; growl, en topless sångare, snabba gitarrsolon och riktigt tight musik. De plågas tyvärr av lite mild rundgång på vissa ställen, men det är inget som sänker själva upplevelsen. När spelningen är slut går man därifrån med ett litet lyckorus och hoppas på att resten av dagens spelningar lyckas hålla samma nivå.

Bäst: Internal Demons.

Sämst: Det hade i och för sig varit roligt att se detta band sent på kvällen, på en större scen och med en ännu större publik.

Betyg: 8,5/10