defueld

28/12-2012

ShortWave Records

Blue Lemon Management

Jag besökte Copperfields i fredags för att spana in Defueld. Detta är ett band som blir bättre och bättre för varje gång man ser dem (finns det något tak?!) och jag frågar mig varje gång varför de inte drar en större publik. Har folk helt enkelt missat dem?

Det måste i och för sig vara svårt att ha gjort det med tanke på att debutalbumet Defueld som släpptes 2009 hamnade på plats nummer fyra på listan över mest sålda hårdrocksalbum i Sverige och att de dessutom är det första hårdrocksbandet någonsin som har turnerat till och med i Senegal. De släppte videon till nya singeln Leave Me Bleeding för några dagar sedan (den kan ni se här nedan) och de ligger just nu etta på listan över mest sålda rockband på iTunes.

Copperfields är det i princip fullsatt vid borden men utöver det är det inte mycket folk där. När Defueld kliver upp på scenen och kör igång är i alla fall allas uppmärksamhet riktade mot scenen. Åskådarna klappar och busvisslar efter varje låt. Frontmannen Chris Wetterström utmanar publiken att röja lite mer där framför scenen och skålar med oss.

Det är alltid öl när de spelar men det vore trevligt med mer ös (läs: mer folk) också. Det är svårt att inte fastna för deras melodiska heavy metal. Jag ser fram emot att i framtiden se detta band spela på arenor och de största festivalerna. Det är konstigt att det inte har hänt ännu.

Håll utkik efter nya plattan som släpps i början av nästa år!

itunes.apple.com/album/defueld

 

Setlist för kvällen:

Dose Of Reality

Spawn

Glorious Dream

Otherside Of Nothing

Leave Me Bleeding

7-8

Crime Of The Century

Something Better

Travesty

Rude Girl

Bäst: Spawn och Leave Me Bleeding.

Sämst: Det hade fått plats mer folk där inne…

Betyg: 8/10

Skribent: Annelie Tottie

 

www.defueld.com/

facebook.com/defueld

twitter.com/defueld