• Festival

7/7-2012

 

 

 

 

 

 

 

En av Getaway Rock Festivals höjdpunkter var helt klart när Devin Townsend Project spelade på Blue Stage på lördagen. Jag vill återigen tacka för det fantastiska ljudet på denna scen som hjälper bandet att få till en klockren spelning.

Devin Townsend kan vara en av de roligaste frontmän som världen har skådat och han driver skämtsamt med publiken under hela spelningen. Han spelar några ”shitty solos” (enligt honom själv alltså) och försöker se så uttråkad ut som möjligt när han spelar dem. Publiken uppmanas att vifta med händerna för att det ser så fjantigt ut och efter en liten stund ber Devin Townsend oss att sluta just på grund av detta.

Förutom att musiken är så fruktansvärt bra så är showen helt fantastiskt underhållande. Med alla Devin Townsends skämt, bandmedlemmarnas headbangande och alla glada miner både från scenen och från publiken blir detta till en av de absolut bästa spelningarna på hela sommaren.

Supercrush och Bad Devil är två av favoritlåtarna från denna spelning, även om allt bandet gör är fantastiskt bra. Devin Townsend kliver plötsligt ner till en av vakterna som står framför scenen, tar av hans keps och pussar honom på huvudet, vilket leder till skratt från publiken och en smått generad vakt.

De som missade Devin Townsend Project kommer helt klart inte att leva lika länge som vi som var där (ett gott skratt förlänger livet och vi fick hur många som helst)…

Bäst: Allt.

Sämst: Att de bara spelade i en timme.

Betyg: 9/10