• Festival

devintownsendproject_accessrock_tottie5

6/6-2013

Devin Townsend Project kliver ut på Sweden Stage på torsdagseftermiddagen och grattar oss på nationaldagen (”or whatever”) med en dryg min. Hela bandet har matchande outfits (inte i de svenska färgerna dock). Redan från start blir man totalcharmad av denna fantastiskt roliga karl.

Jag såg detta band sist på Getaway Rock Festival förra sommaren och blev totalt knockad av den brutalt grymma spelningen och det vansinnigt bra ljudet på den scenen. Idag är det inte riktigt lika bra. Devin Townsends röst låter lite trött och pallar inte riktigt med hela tiden. Inget ljud kan förmodligen heller någonsin slå det ljudet han hade på Getaway förra sommaren så jag är inte helt imponerad av detta.

Devin Townsend’s galna blick, roliga minspel och töntiga dansmoves är vad som gör spelningen rolig att titta på. I övrigt händer det inte så mycket på scenen. Förutom att han pratar väldigt mycket om kön (både sitt eget och andras) mellan låtarna ger han även publiken komplimanger. Han utbrister till exempel plötsligt ”You’re beard fucking rules buddy” till någon bland åskådarna. Han frågar oss även vilken dag det är och när han frågar hur vi mår svarar han genast på sin egen fråga; det är klart att vi mår bra. Vi står ju framför ”a bunch of fucking dudes up there on the stage” och dricker bärs och vet inte riktigt vad som händer eller vad vi håller på med, men bra är det.

Detta håller nog de flesta med om. Man får minsann avnjuta många glada skratt under en Devin Townsend Project-spelning. Han är alltid underhållande och ger allt på scenen även idag trots att rösten inte är helt på topp. Jag går ifrån spelningen nöjd, men inte överväldigad, vidare mot nya äventyr på Sweden Rock Festival.

Bäst: Devin Townsend i största allmänhet.
Sämst: Att de inte riktigt höll måttet denna gång.
Betyg: 7/10

 

Skribent och fotograf: Annelie Tottie
Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.