Dia Psalma
Close-Up båten, Silja Galaxy
2011 – 09 – 10

Egentligen skulle jag kunna klistra in min recension av bandets spelning på Gröna Lund den 2:a augusti här, då denna spelning är nästintill identisk. I låtlistan syns bara en ändring, ”Kulisser” är tack och lov struken. Förutom detta är det små detaljer som skiljer spelningarna åt.

Dessa små detaljer visar sig dock vara avgörande för att bandet ska kunna lyfta nivån ytterligare ett snäpp från spelningen på Gröna Lund. Den första detaljen är publiken. Publiken på denna båt är mer sugen, med på noterna på ett annat sätt och publiken ger en respons som Dia Psalma själva verkar vara oförberedda på.

Detta leder till den andra detaljen. Publikens reaktion gör i sin tur bandmedlemmarna mer sugna och bandet anstränger sig lite extra för att underhålla. Micke ”Ulke” Johanssons röst låter ännu bättre än sist, alla låtar sitter bättre och till och med ”Ack högaste himmel” blir denna gång riktigt lyckad. Men den som lyfter sig mest är Fredrik ”Ztikkan” Blomberg, som sjunger ännu bättre än förra gången, och som knappast behöver elda på publiken denna gång – men gör det ändå. Det visar att man trivs på ”jobbet”.

Bäst: ”Kalla sinnen”, även denna gång.
Betyg: 9 / 10

Jimmy Rimsby