• Festival

 AccessRock_DORO

7/6-2013

På gräset framför Festival Stage sitter och ligger trötta hårdrockare. Solen har jobbat på bra med att bränna och trötta ut folk under den här festivalen. Det är nästan konstigt lite publik med tanke på att Doro ska börja spela snart. Jag ser mig förvirrat omkring och undrar om jag har ställt mig vid fel scen.

Det visar sig snabbt att jag står helt rätt. Bandet kliver ut på scenen till en smäll och gitarristerna Bas Maas och Luca Princiotta headbangar frenetiskt medan de kör igång introt till I Rule The Ruins. Metalgudinnan Doro rusar rätt ut på scentungan och tas emot av ett öronbedövande jubel. Plötsligt är jag omringad av glada människor som visslar, hoppar och jublar. Plötsligt blev det väldigt trångt. Ordningen är återställd.

Nya Raise Your Fist In The Air är en av publikfavoriterna idag. Jag kan förstå detta då det är en extremt ösig och headbangar-vänlig låt.  Hon gör Für Immer vansinnigt vackert idag (gåshuden under tonartshöjningen är inte att leka med) och The Night Of The Warlock och Burning The Witches hör också till kvällens favoriter.

Första giget Doro gjorde i Sverige var år 1986. Då var jag inte född ännu men jag har ändå hunnit se henne ett antal gånger live nu. Den stora frågan är hur hon kan lyckas ge mig sådan gåshud varje gång jag ser henne. Hon är så äkta och sjunger fortfarande så gudomligt bra. Även fast hon ägnar rätt stora delar av varje spelning till att prata om hur hon älskar sina fans och att vi betyder allt för henne så syns det att hon verkligen menar det. Jag blir mer och mer kär för varje gång jag ser henne live.

Bäst: Att Doro ser så genuint glad ut på scenen. Musiken är verkligen det hon lever för.
Sämst: Att jag envisades med att stå på ”fel” sida av scenen och få solen i ögonen under hela spelningen.
Betyg: 9/10

Skribent: Annelie Tottie
Fotograf: Anders Hannola
Bilderna från spelningen hittar ni HÄR