• Festival

Dragonforce_GetawayRockFestival_Dave_AccessRock-1-9

10/8-2013

Extrem power metal-bandet DragonForce med, numera inte längre så nya, sångaren Marc Hudson i spetsen kliver ut på Red Stage på lördagseftermiddagen på Getaway Rock Festival. Publiken är större än vad jag trodde att det skulle vara, men det kanske beror på att jag själv inte är överdrivet peppad på denna spelning.

Det är andra gången jag ser denna uppsättning av bandet live. Jag, som inte är ett inbitet fan, tycker att Marc endast har lyft bandet med sin medverkan eftersom han har ett så brett register, vilket han framför allt får visa i de nya låtarna. Seasons, från senaste släppet The Power Within, gör han till exempel oerhört bra och publiken ger en fantastisk respons.

Gitarristerna Herman Li och Sam Totman, basisten Frédéric Leclercq och keyboardisten Vadim Pruzhanov är mycket energiska på scenen och springer runt, hoppar och trixar med sina instrument. Att bandet är så underhållande att titta på gör att man lättare står ut med alla oändliga gitarrsolon som låtarna innehåller. Jag hade gärna haft lite bättre ljud, då jag inte tycker att musiken låter riktigt så bra som den annars kan göra. Åskådarna verkar i alla fall njuta. Bandet får mycket kärlek idag och ser glada ut där uppe på scenen.

Nackdelen med DragonForce är att de växte till oanade höjder när låten Through The Fire And The Flames var med i Guitar Hero 3 för några år sedan. Det är uppenbart att många i publiken är här för endast den låten, som de givetvis avslutar med. Å andra sidan gör publikens engagemang i denna låt att spelningen får en grym avslutning.

En timmes spelning med DragonForce och alla deras solon gör mig ärligt talat lite smått uttråkad och jag kommer på mig själv med att fundera över hur bandet pallar att spela så här kväll efter kväll. Jag ser fram emot att få höra nya plattan som är på gång och ska släppas nästa år, eftersom de säger att den kommer låta lite annorlunda. Jag är med andra ord kanske inte helt fel ute i mina funderingar?

Betyg: 6,5/10

Skribent: Tottie
Fotograf: Dave

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.