Dregen_CloseUpBaten_AccessRock_Tottie_022

6/3-2014

Klockan har hunnit bli strax efter halv ett på natten denna, hittills alldeles underbart ösiga, kryssning som vi befinner oss på. Efter att ha blivit bjudna på tunga spelningar av General Surgery, Decapitated och Torture Division är det nu dags för lite hederlig rock n’ roll framförd av ingen mindre än Dregen (han behöver väl knappast någon närmare presentation). Hans självbetitlade soloalbum släpptes i september förra året och det är såklart det materialet han kommer att fokusera på i afton.

De inleder med det fartfyllda introspåret från skivan, Divisions Of Me, och visar genast var nivån på spelningen kommer att ligga. Det är ett mycket energifyllt band vi har framför oss ikväll och Dregen är på topp. Även stämningen på båten är på topp, trots att publikantalet verkar ha minskat en liten aning för tillfället. Åskådarna på plats är dock oerhört entusiastiska och jublar och sjunger med. Dregen och hans bandmedlemmar Michel Santunione (gitarr), Martin Tronsson (bas) och Hux Nettermalm (trummor) ger järnet och verkar ha lika roligt på scenen som publiken har nedanför den. Jag måste erkänna att jag blir positivt överraskad över hur grymt detta låter live. Bandet är tight, låtarna låter grymma och det är underhållande att titta på. Det är en sjuhelsikes fest helt enkelt.

Denna spelning känns onekligen en aning otippad i sitt sällskap denna kväll och det märks tyvärr lite på publikantalet att en stor del av båtresenärerna nog mest ser fram emot At The Gates stundande spelning och nu spenderar lite tid med att fylla på med bränsle i flytande form för att orka fortsätta festa hela natten lång. Detta är synd eftersom Dregen och hans musiker bjuder på en fartfylld, energirik och underhållande show.

Betyg: 7/10

Bilder från spelningen finns HÄR.

Skribent och fotograf: Tottie