• Festival

accessrock_eldrimner_metaltown_tottie_07

6/7 -13

Jag har hört talas om Eldrimner, men aldrig riktigt lyckats lyssna på bandet. Ikväll är det hög tid eftersom de spelar på Nemis Camping Stage Metaltown, och jag ser till att inte missa dem. Till mullrande bakgrundsmusik med läskiga skratt och skrik går bandet på scen, och jag har ingen aning vad jag ska förvänta mig. Första låten börjar som ett slag i magen och bandmedlemmarna headbangar så att huvudena ser ut att vara farligt nära monitorerna.

Bandets melodiska death/black metal får mig definitivt att vakna till, även om ljudet inte är riktigt som man önskar. Sången är svår att höra, och jag hör inte ordentligt att det sjungs på svenska förrän i andra eller tredje låten. Även det instrumentala låter lite grötigt, och särkilt trumljudet känns ojämnt.

Trots detta når bandet fram till mig med sin energi. Sångaren är teatralisk, rör sig spastiskt med hela kroppen och får med sig publiken. Det förklaras att nästa låt handlar om allt hat vi alla bär inom oss, och det känns verkligen i musiken. Jag tänker att det känns lite som en hårdare version av Zombiekrig, och att jag verkligen gillar låten Från Mitt Hjärta. Sångaren kräks ut sången, och bandet ger allt in i det sista. Eldrimner verkar verkligen vara något man borde kolla in ordentligt.

Betyg: 6,5/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson

Fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.