• Festival

 

15/6-2012

Engel spelade inför en glad publik på Close-Up Stage på fredagen på Metaltown. Sångaren Magnus Klavborn säger att det är skönt att vara hemma i Göteborg igen. Åskådarna jublar och klappar med ordentligt i varje låt, redan från början.

Frontline från senaste plattan Blood Of Saints är populär hos publiken. Faktum är att de nya låtarna uppskattas minst lika mycket som de gamla, om inte mer. Question Your Place är en av låtarna som skapar mest glädje och ös bland folket framför scenen. Magnus presenterar fantastiska Kiggs för oss innan låten kör igång. Det är nämligen Kiggs som har gjort den snygga musikvideon och han får ta emot stora applåder. Alla i publiken är med på att sträcka upp händerna mot taket och ”vänta på blodregnet” i låten (ni som har sett videon förstår vad jag menar) och detta är en av höjdpunkterna under spelningen.

Six Feet Deep och One Good Thing är två andra sköna låtar som spelas. Magnus presenterar Numb som en snabb, hård, trevlig och fin låt och alla i tältet hoppar och sjunger med. Magnus vill ha en circlepit framför scenen. Tyvärr kan jag inte bekräfta att det uppstod någon sådan med tanke på att min begränsade längd gör att jag inte såg så mycket av publiken längst fram. Jag har dock mina misstankar om att det var rätt galet där framme med tanke på hur vild och energisk publiken var under denna spelning..

Engel gör bra ifrån sig idag. Jag älskar Magnus förmåga att se helt besatt ut när han sjunger. Hans galna ögon och miner är helt fantastiska. Det är inte helt fel att spana på den fagra gitarristen Marcus Sunesson när han slänger med håret heller…

Bäst: Question Your Place.

Sämst: Det blev ganska varmt och kvavt i tältet som scenen ligger i.

Betyg: 7/10