24/7 – 2017
Arrangör: Gröna Lund

Även om medlemmarna själva inte tycks bry sig särskilt mycket om namntvisten så går det fortfarande att läsa bitska kommentarer på internet rörande just Entombed A.D.. ”Ett coverband” skriver någon och någon annan frågar hur de vågar kalla sig för Entombed, oavsett suffix.

Under kvällens spelning på Gröna Lund visar man dock att Entombed A.D. är det bästa dödsmetall-bandet idag. Redan i inledande Midas In Reverse visar man prov på ett sanslöst gung i musiken och får publiken att dansa (eller åtminstone hoppa) till musiken likt marionetter. Därifrån blir det dessutom bara bättre.

Att bandet lägger fokus på de tre första skivorna kan ingen anklaga dem för. Låtmaterialet på dessa album är överlägsen resten av karriären. Trots detta lyckas man smyga in en krossande version av I For An Eye, en i sammanhanget nästan poppig version av To Ride, Shoot Straight And Speak the Truth och den elakaste versionen av Chief Rebel Angel jag har hört. Toppa detta med dödsklassiker som Eyemaster, Revel in Flesh, Supposed To Rot och Stranger Aeons  så bör det redan där räcka. Men ikväll är det Left Hand Path, som är 110% bättre än alla andra dödsmetallåtar, och en benknäckande version av Out of Hand som tar priset som kvällens höjdpunkter.

I Entombed A.D. hittar vi också två otroliga scenpersonligheter i form av sångaren LG Petrov och basisten Victor Brandt. Den förstnämnda gör sig så naturlig på scen att han måste vara född för att göra just det han gör medan den andra tycks fylla upp alla ytor på scenen på egen hand.

Med denna spelning visar Entombed A.D. att man inte är ett coverband och att man har rätten att kalla sig Entombed, även om man behöver lägga till ett suffix. Entombed A.D. står åtminstone i min bok för kvalitet.

Betyg: 9 / 10

Skribent: Jimmy JimJim Rimsby