• Festival

Entombed_GetawayRockFestival_AccessRock_LindaFlorin

Solen skiner för en gångs skull över Getaway Rock Festival och få saker passar bättre att göra på seneftermiddagen än att ta en öl och se Entombed. L-G Petrov förbannar dock det icke-metal-korrekta solljuset och ger himlen fingret i låtarna. Han och bandet drar snabbt igång ett sedvanligt bra ös och det låter som vanligt grymt. De spelar Like This With The Devil och publiken längst fram knuffas mer än gärna i moshpiten och pumpar med knytnävar och djävulshorn. Till skillnad från en del andra spelningar på Red Stage den här festivalen hamnar Entombed’s på den bättre halvan.

Bandet bjuder på bästa sortens thrashig dödsmetall samtidigt som det är så himla rock’n’roll-ösigt. Det är kompromisslöst och alltid roligt att se live. Entombed är ett sjukt bra liveband och det är bara att slå en blick på L-G:s barnsligt leende ansikte för att förstå att de gillar det de gör. Basisten Victor Brandt är brutalt bra och klättrar nästan upp på trummorna när han spelar mot trummisen Olle Dahlstedt. De båda gitarristerna sköter sitt med ett passande uppochnervänt kors som ser ut att vara av tejp på ett av instrumenten. Revel In Flesh och I For An Eye är grymt bra idag också. När L-G inte tuggar och gurglar sin öl håller han de vokala ställningarna med sin karaktäristiska starka stämma.

Det är hårt och skitigt men på samma gång lite hemtrevligt att se Entombed så här. Bandet är ett säkert kort på varje metalfestival och jag ser dem gärna trots att jag sett dem så många gånger förut. De ger publiken precis vad de vill ha och visar att de fortfarande är relevanta på den metalscen de varit en så viktig del av under sin långa karriär.

Betyg: 7,5/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Linda Florin

Bilderna från spelningen finner du HÄR.