• Festival

accessrock_entombed_metaltown_tottie_09

6/7-2013

Jag håller med L-G Petrov när han säger att det är skönt att se folk så här tidigt. De har stor publik för att vara en så pass tidig tidpunkt som klockan 13:00 den tredje dagen på Metaltown. Själv har man knappt hunnit vakna och stressat en del för att hinna hit till Fire Stage. Så fort Entombed sparkar igång sin tunga musik vaknar jag dock till liv ordentligt. Helvete vilket ös det är! Lite svensk death metal sitter aldrig fel, framför allt inte innan man ens har hunnit få i sig sitt morgonkaffe.

Det är väldigt varmt och soligt ute idag (till skillnad från i torsdags när regnet öste ner…), vilket inte direkt gör upplevelsen sämre. Längst fram låter musiken tight och bra som fan och jag tycker synd om de som missar detta. Entombed är förvisso alltid grymma live men idag är de alldeles fantastiska.

L-G Petrov headbangar så det står härliga till och ser förbannad ut under låtarna, men är ändå rolig under mellansnacken när han skålar med oss och tackar oss för att vi kom på detta ”frukostmöte”. Den mycket hårfagre basisten Viktor Brandt kör som vanligt sitt stretchingpass (eller vad man nu ska kalla det för) och gör akrobatiska övningar när han spelar. Hade jag böjt mig bakåt så där mycket hade min rygg förmodligen gått av.

Det är inte bara en fröjd för öronen att få höra denna brutala livemusik, utan det är även en fröjd för ögonen att se långhåriga, svettiga karlar headbanga i takt så här tidigt på morgonen. Jag känner att det kommer bli en bra lördag här på Metaltown.

Bäst: Att få kickstarta sin dag med att se Entombed live.
Sämst: Att spelningen inte varade längre är 45 minuter.
Betyg: 9/10

Skribent och fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.