• Festival

Exciter_Hannola_Accessrock_SwedenRockFestival_2E2A5685
2015-06-06

Exciter från Kanada bildades redan 1978 under namnet Hell Razor. 1980 byttes namnet till Exciter och tre år senare släpptes bandets debutskiva Heavy Metal Maniac. Fram till 1985 bestod sättningen av Dan Beehler på trummor och sång, John Ricci på gitarr och Allan Johnson på bas. Denna sättning var en stor influens för genren speed metal som under 80-talet blev en av de stora kultgenrerna inom hårdrock. År 2015 är sättningen återförenad, något som har väckt stor uppmärksamhet på undergroundnivå.

Exciter_Hannola_Accessrock_SwedenRockFestival_IMG_1084Väl på plats framför 4Sound Stage har den regniga morgonen övergått i en underbar sommardag med strålande sol, efter ett tag skymtar man John Ricci som dyker upp och ser absolut stenhård ut. Bandet går ut hårt med Stand Up And Fight och Heavy Metal Maniac. Dan låter lite sliten till en början men efter några låtar börjar det ta sig på allvar. Detta hjälteband är bland det coolare jag sett på länge och just att ha en sjungande trummis ger det hela en extra dimension.

Bandet bjuder på en kavalkad av antihits från en tid då heavy metal var på allvar, deras knivskarpa sound tränger ända in i märgen och med sin genuina framtoning vinner de över publiken omedelbart. Vi får hoppas att de fortsätter, för det finns mycket att ta av. Om de vill släppa nytt eller ej spelar ingen roll, dessa pionjärer från en svunnen tid är det inte ofta man får se på detta sätt.

Betyg: 7/10

Fler bilder finner du HÄR.

Skribent: Viktor Skatt
Fotograf: Hannola