• Festival

Extreme_Hannola_Accessrock_SwedenRockFestival_2E2A6062
2015-06-06
Extreme från Boston debuterade med sin självbetitlade platta år 1989, det var dock året efter som bandet verkligen exploderade med skivan Extreme II: Pornograffitti (A Funked Up Fairy Tale). Sångaren Gary Cherone (som senare även gick med i Van Halen) och gitarrvirtuosen Nuno Bettencourt var hjärnorna bakom denna funkiga hårdrocksgrupp som för många dock blev synonyma med balladen More Than Words.
När bandet på lördag kväll intar Rock Stage är det dock inte för att låta balladerna tala, utan för att låta fingrarna blöda.

Extreme är ett av de banden som visar sig hålla formen än idag, professionaliteten är slående och soundet är både vitalt och klart.
Gary bjuder på högkvalitativ sång och bandet är ruskigt tight. Vad som dock är det som däckar en totalt är Nunos gitarrspel, det är inte ens kul.
Han är så tekniskt begåvad att man blir mörkrädd, hans shreddande är helt fulländat, han är verkligen på varje ton och jag har inte gapat så stort sedan Mr. Big spelade härom året och Paul Gilbert körde över allt och alla. Man vill bara sluta spela musik när man ser sådan gudabenådad talang.

Som väntat blir publiken som mest i extas under More Than Words och avslutande Get The Funk Out men det märks att uppträdandet är väldigt uppskattat av den stora massan. Det kommer knappast som en överraskning att bandet levererar på denna nivå, men det är alltid härligt när veteraner lever upp till förväntningarna.

Bäst: Nuno är helt överlägsen.
Sämst: Det kunde varit ännu mer folk.
Betyg: 7/10

Skribent: Viktor Skatt
Fotograf: Hannola

Fler bilder ser du HÄR.