• Festival

accessrock_eyeswideopen_metaltown_tottie_07

4/7-2013

Det unga metalbandet Eyes Wide Open från Karlstad har på kort tid gjort sig ett namn och förutom i Sverige fått spelningar i Danmark och Norge. Nu spelar de tillsammans med andra upcoming-band på Metaltowns Camping Stage. Scenbilden är imponerande då bandet har ett eget podium längst fram på scenen där bandnamnet och kugghjulssymbolen lyser. En del trogna fans har samlats i tältet som även fungerar som matservering, en del kanske för att slippa regnet. När bandet sätter igång lockas dock fler in av den höga volymen och det hårda soundet.

Tekniken är inte på topp, och ljudet är därför inte optimalt. Bandet kör dock så det ryker och långa hår flyger genom luften i en ständig rytm av headbanging. Bandet spelar låtar från EPn som släpptes förra året, och titelspåret Revelations sticker ut och är riktigt bra. De har en bra balans mellan melodiöst och hårt, rensång och growl. Idag låter dock growlsången bättre än den rena, vilket kan bero på det ojämna ljudet. Sångaren Patrik Fahlin använder inte bara mikrofon, utan även megafon, vilket ändå hörs förvånansvärt bra ut i publiken.

Bandet ger allt på scen och ser ut att ha kul. Den korta speltiden på Camping Stage till trots hinner det mellansnackas en hel del, kanske till och med lite för mycket ibland. Vi får i alla fall veta att bandet kommer att följa upp sin EP med en fullängdsplatta, vilken vi får höra två låtar från. Och det låter lovande. I publiken bildas till och med en tremanscirclepit på varsin sida om staketet som skiljer campande festivalbesökare från de övriga.

EWO gör en bra spelning trots att ljudet inte är perfekt, och i det lilla tältet är energin är hög och volymen högre. Jag gillar bandets förmåga att väva ihop de vackraste melodierna med hård metal och få det att funka även live. Jag hoppas få se dem på större scener i framtiden.

Bäst: Revelations
Sämst: Ljudet
Betyg: 7/10
Skribent: Emma ”Sajko” Persson

Fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.