• Festival

fku_accessrock_getawayrockfestival_tottie_04

9/8-2013

F.K.Ü. är ett band man inte haft chans att se på en enda festival i sommar och därför är lyckan total när jag får veta att de ersätter White Chapel, som ställt in sin spelning på Getaway Rock Festival. Den redan grymma uppställningen blev plötsligt ännu bättre.

Spelningen äger rum på Red Stage som ligger en bit bort från Green Stage, där Behemoth just håller på att avsluta sin spelning. Det är med andra ord inte särskilt mycket festivalbesökare på plats när de kliver ut på scenen. Den växer dock till sig och blir fort enorm när Behemoth-publiken ansluter.

Rise Of The Mosh Mongers från senaste släppet inleder dagens spelning. Nu tycker jag inte alls att det är lite mesigt ljud på denna scen (som det varit tidigare). Det är snarare tvärtom. Sångaren Larry Lethal berättar att deras bästa spelning någonsin var här på Getaway Rock Festival för två år sedan, när de spelade inne i gasklockan. Den här spelningen kan dock toppa den. Uppsalabandet kör sitt mellansnack på engelska och han säger ”Just fucking thrash out, alright! This is a good song for moshing!” (som om inte alla deras låtar skulle vara det) och Scream Bloody Moshers dundrar ut över åskådarna som, givetvis, går lös och moshar ordentligt.

Bandmedlemmarna är blodiga och skitiga och rökmaskinen används flitigt. De är både underhållande att titta på, enormt njutbara att lyssna på och har underhållande mellansnack samt att de är noga med att tacka publiken ordentligt. Bättre ersättare för den inställda spelningen hade man fått leta länge efter.

Betyg: 8/10

Skribent och fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.

Setlist:

Rise Of The Mosh Mongers

Cannibal Detox

The Pit And The Poser

Where Moshers Dwell

He Saw Her Today

Horror Metal Man

Agent Amy Steel

Black Hole Hell

Scream Bloody Moshers

Dead Coroner

Twitch Of The Thrash Nerve

Maniac

To Mosh