• Festival

8/6-2012

Det gör inget att regnet öser ner på Sweden Rock Festival när Gamma Ray står på scenen och spelar Gardens Of The Sinner. Det är många glada fans som har samlats framför scenen med sina regnponchos. Det är även en hel del föräldrar som tagit med sig sina småttingar (jag är glad att se att de får en bra uppfostran, det ska börjas i tid).

Kai Hansen ger oss tappra krigare i publiken ett strålande leende och försäkrar oss om att de har kommit hit för att spöa skiten ur regnet. Kraften av Heavy Metal ska ge oss solsken igen. Vi får dock bara njuta en liten stund av deras tappra försök att spela bort regnet. De drabbas av tekniska problem och vi hör knappt gitarrerna och sången. Publiken ropar att de vill höra mer nu och Kai Hansen skyller på regnet. Regnet förstör allt.

Efter detta lilla avbrott kommer de igång igen och publiken är med i matchen. Sången är fortfarande lite för låg men står man långt fram och i mitten låter det bra, även om det hade varit trevligt med lite högre ljudvolym. De kör igång Empathy och publiken hoppar och har det gott. Rebellion In Dreamland känns som en väldigt passande låt med tanke på vädret och Kai Hansen verkar roas av det när han sjunger.

Innan To The Metal tar Kai Hansen hatt på sig och de kör igång en av vad som blir dagens bästa låtar. I slutet kastar han iväg hatten och publiken överröstar i princip bandet med sin allsång. I Want Out är också en av publikens favoriter. Även här överröstas nästan bandet.

Tro det eller ej, men Gamma Ray lyckas faktiskt spela bort regnet. De ser dessutom så glada ut på scenen att det är omöjligt att inte gilla dem. Det hade dock varit mäktigare om ljudet hade varit lite mer på deras sida.

Bäst: To The Metal och I Want Out.
Sämst: Att musiken överröstas av folk som pratar runt omkring.
Betyg: 6/10