• Festival

accessrock_gilbyclarke_skogsrojet_tottie_01

26/7 – 2013

Innan Lordi har hunnit avsluta sitt hårdrockshalleluja öppnar Gilby Clarke sitt set. Det förklarar kanske den ytterst lilla skara publik som hittat hit. En annan förklaring skulle kunna vara att Gilby inte är det minsta intressant som låtskrivare under eget namn.

Mannen är egentligen en vandrande paradox. Han briljerar med sina gitarrkunskaper gång på gång och även hans röst är riktigt, riktigt bra. Ändå kan han inte utnyttja någon av dessa kvalitéer för att skapa en underhållande show. Det största problemet är att alla låtar tycks följa samma struktur och samma tempo. Enformigt är bara förnamnet. Men när han dessutom tar Guns N’Roses-låten It’s So Easy, en låt som får igång vilken förfest (eller efterfest) som helst, och förvandlar den till en midtempogegga tappar jag till slut intresset.

Gilby försöker innan Be Yourself att peppa igång publiken och jag hoppas att spelningen äntligen ska ta fart. Men nej, det går tillbaka i samma tempo. Gilby Clarke känns som ett Danko Jones på nedåttjack. När han dessutom dammar av en trött cover på Knockin’ On Heaven’s Door kan inte hans musikaliska briljans få mig att motstå att gäspa.

Gilby må ha varit medlem i Guns N’Roses en gång i tiden, men denna kväll känns han inte det minsta farlig.

Bäst: Gilby’s röst.
Sämst: Resten.
Betyg: 2 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.