• Arrangör
  • Festival

Accessrock_GreenDay_Bravalla_Hannola_2E2A0562

28/6-2013

Green Day spelade på Bråvalla Festival i fredags. Detta är fjärde gången de besöker Sverige på åtta år. De intar scenen framför en gigantisk publik och inleder kvällen med 99 Revolutions.

Billie Joe Armstrong säger åt publiken att ”go fucking crazy” under spelningen. Jag (som inte är överdrivet lång) såg dock inte så bra hur pass mycket kaos det blev. Spelningen i sig är rätt tråkig och publiken får jobba hårt med att hänga med på Billie Joe Armstrongs alla ”yeah”, ”aaayo” och så vidare. Konserten blir oerhört långdragen och jag hinner bli mycket uttråkad under dessa nästan två och en halv timme som de underhåller oss.

Jag kan här tillägga att Green Day är ett band jag lyssnade lite på för tio år sedan. Jag har aldrig ansträngt mig speciellt mycket för att lyckas se dem live, men nu är det ju ett gyllene tillfälle. Dock gör allt deras tjafs mellan låtarna att jag bara blir besviken. De tar upp fans på scenen, de spelar lite Highway To Hell med AC/DC och kör ett medley med lite andra covers. Det enda jag egentligen tycker om med Green Day ikväll är när de kör mina gamla favoriter Boulevard Of Broken Dreams och Basket Case (ja, jag erkänner att jag älskade dem för några år sedan…). Basket Case får ett otroligt gensvar från publiken och bandets energi smittar till och med av sig lite på mig. Den försvinner dock igen när låten tar slut.

Överlag var detta inte en speciellt spännande upplevelse och jag drömmer mig istället tillbaka till Rammsteins spelning kvällen innan. Det var grejer det.

Bäst: Att får höra Basket Case och Boulevard Of Broken Dreams live för första gången.
Sämst: Allt utdraget ”yeah:ande” och ”ooh:ande” med publiken och allt annat tjafs mellan låtarna.
Betyg: 6/10

 

Skribent: Tottie
Fotograf: Hannola
Bilder från spelningen hittar ni HÄR.

Setlist:
99 Revolutions
Know Your Enemy
Stay The Night
Stop When The Red Lights Flash
Letterbomb
Oh Love
Holiday
Boulevard Of Broken Dreams
Stray Heart
Murder City
Waiting
Burnout
Hitchin’ A Ride
Welcome To Paradise
When I Come Around
St. Jimmy
Longview
Basket Case
She
King For A Day
Shout
Minority
American Idiot
Jesus Of Suburbia
Brutal Love