• Festival


2012-06-06
GAIN

H.E.A.T går på Zeppelin Stage på onsdag kväll och förväntningarna hos mig är inte direkt superhöga.
Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, då jag sett gamla klipp när Erik Grönvall slaktar Kennys gamla låtar, men å andra sidan så blev jag mäkta imponerad av den nya singeln Living On The Run.

Bandet drar igång med Breaking The Silence, där den där stora ljudmassan som man förväntar sig uteblir i och med att gitarrerna är väl låga.
Den övergripande känslan jag får är dock att bandet trivs vansinnigt bra just nu, de ser ut att ha helt enormt kul på scen och Erik dansar runt som en besatt indian konserten igenom. Hans röst är som vanligt lite ansträngd, men vilket sjukt register han har!

När de drar igång sin nya singel så är både band och publik i extas, men tyvärr ska detta överskuggas av ett totalt värdelöst och pinsamt försök till underhållning från trummisen Crashs sida. Att spela helt otajt till ett ”Rockskola A”-komp för att sedan lägga trummor till en instrumental-version av Family Guy-signaturen, det var under all värdighet.

Överlag är jag dock väldigt nöjd med spelningen, de är ett av få band som verkligen lyckas anamma 80-talets stora AOR-sound, det är skitbra framfört och de ser helt rätt ut. Erik har vuxit till sig, och ser ut lite som en tanig blandning av Simon Cruz och Billy Idol.
En store eloge till Dave Dalone som är helt makalös, han river av det ena kanonsolot efter det andra med sin Katten i Stövlar-stil och vita Fender Stratocaster.

Erik sätter numera Kennys låtar så bra att man inte längre tänker på honom som ersättare och jag ser verkligen fram emot nästa gång jag får se H.E.A.T.

Bäst: Living On The Run
Sämst: En timme med hyfsat snarlika låtar kan bli lite mycken för den som inte är insnöad på genren.
Betyg: 7/10

Skribent: Viktor Skatt

Foto: Christopher Mason. Se fler här: http://bit.ly/LAhFVQ