Close-Up båten, Silja Galaxy
2011 – 09 – 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna fredag när Sveriges bästa partyorkester går upp på scen har förväntningarna varit mer än höga hela dagen. När bandet drar igång showen så är klockan 02.00 och publiken är en aning överförfriskad.

Frågan som jag ställer mig själv är: Finns det något annat band som passar bättre på denna typ av tillställning?

Smaka bara på låttitlar som Wild Boys, We Don’t Celebrate Sundays och framförallt Last Call For Alcohol. Det räcker med att läsa dessa ord för att förstå att det rör sig om partyrock när den är som allra bäst.

Även live är Hardcore Superstar värdig epitetet ”partyrock när den är som allra bäst”. Samtliga tre av tidigare nämnda paradnummer framförs i mer än godkänd version och även om ljudet spökar hela spelningen igenom, så är publiken nästintill i extas och bandet har minsta lika roligt som den samlade skaran fans som tagit sig hit och trotsat behovet av skönhetssömn.

Låtvalen går inte att klaga på. Liberation är en låt som alltid funkar i alla sammanhang, och allt material från senaste släppet Split Your Lip är precis den typ av material som bandet bör ägna sig åt. Trots att jag saknar Beg For It och ljudet krånglar så hade jag, och säkerligen alla andra också, väldigt roligt.

Bäst: Last Call For Alcohol
Betyg: 7 / 10