• Festival

© Kitty Rossander

6/7 -13

Hardcore Superstar är på hemmaplan och verkar trivas som fesken i vattnet (pun intended) på Metaltowns Fire Stage. De inleder med Moonshine och sångaren Jocke Berg visar från första stund återigen vilken eminent frontman han är. Han hoppar runt i sina rutiga knästrumpor så att man inte kan förstå hur han kan sjunga samtidigt. Dessutom showar han, skojar med publiken och visar upp sin genomträngande rock’n’rollröst. Idag är dock just den rösten kanske inte riktigt på topp, och det låter stundtals lite ansträngt.

Last Call For Alcohol spelas och i sedvanlig ordning tas folk från publiken upp för att skåla med bandet, denna gång två till synes överlyckliga tjejer. Jocke skålar för ”Sveriges bästa hårdrocksfestival” och publiken i öltältet är förmodligen med på noterna. Framme vid scenen är det dock dåligt med ös och glest mellan åskådarna. En mysig snarare än röjig känsla infinner sig, vilket är synd. Det är egentligen bara i We Don’t Celebrate Sundays som jag tycker publikresponsen är bra.

Det här är långt ifrån den bästa spelningen jag sett med bandet, och jag tycker de lät mycket bättre för några år sedan. Basljudet låter nästan lite ihåligt, och några av de bästa låtarna blir inte så feta som jag önskat mig, till exempel min favorit Kick On The Upperclass. Bandets, eller särskilt Jocke Bergs, känsla för showmanship räddar spelningen, men det räcker inte för att jag ska vara nöjd.

Betyg: 6/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson

Fotograf: Kitty Rossander

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.