• Arrangör

10363580_10155197286435704_2144978293587889173_n
2015-04-09
Hardcore Superstar är bandet som en äkta göteborgare förmodligen haft svårt att missa live, sedan de för tio år sedan smällde till med svarta plattan har de stått på i stort sett varje scen i hela världen.
Som en kul grej åker de nu ut på en exklusiv klubbturné där de kommer ansikte mot ansikte mot sina närmaste fans.

Inne på Sticky Fingers är såväl stämning som trängsel ett faktum trots att det är en torsdag, solen har under dagen värmt upp den vackra hamnstaden och inramningen är så familjär den kan bli.
Förband är danska SuperCharger som likt alltid gör ett ypperligt jobb med att dra igång feststämningen.
När väl Fox On The Run med hjältebandet Sweet går igång i högtalarna vet vi att det är dags. Hardcore Superstar äntrar scen och drar igång We Don’t Celebrate Sundays.

När konserten fortsätter med My Good Reputation och Guestlist börjar vi dock undra vad som försiggår. Man har marknadsfört klubbturnén med att man ska spela hela nya skivan HCSS och några klassiker. Denna plan verkar vara som bortblåst av någon outgrundlig anledning. Vi bjuds dock på nya numret The Cemetery som är ett av nya plattans starkaste spår. Martin Sandvik serverar attraktivt baslir på ett silverfat och Vic Zino blickar mot The Clash med sitt rytmiska gitarrspel i verserna. Även Off With Their Heads är en ny låt som är driven av basen, trots att det är en stark låt har den inte samma hitkaraktär som många av bandets övriga låtar.

Man kör vidare med Dreamin’ In A Casket, Wild Boys och Kick On The Upperclass, publiken tackar och tar emot.
När sedan nya låten Touch The Sky drar igång tillägnar man den till den bortgångne Twisted Sister-trummisen A.J Pero.
Trots den fina gesten till en sann hjälte fångar inte låten mig helt.
She’s Offbeat och Last Call For Alcohol avslutar det ordinarie setet och sedan tar man som vanligt ner tempot och spelar Run To Your Mama.

Silence For The Peacefully inleder sedan de regelrätta extranumren. Efter detta följer öppningslåten från nya skivan, Don’t Mean Shit, som är en klassisk Hardcore Superstar-rökare och går rätt in. Det är ösigt till tusen och det ligger en snygg galopp-rytm i grunden som verkligen lyfter det hela.
Konserten avslutas sedan med Moonshine och Above The Law, bandet tackar för sig och en mycket angenäm afton med stans hemmasöner är över.

Bäst: Don’t Mean Shit kan bli en ny klassiker.
Sämst: Att konserten marknadsfördes med att de skulle spela hela plattan och så hände det inte.
Betyg: 8/10

Skribent: Viktor Skatt