13/11-2011

Konstellation av bandet som vi såg ikväll har funnits i lite drygt ett år. Jag fick höra att bandet har ett bra rykte när jag frågade runt lite bland mina vänner och bekanta och därför var jag ganska nyfiken inför denna spelning. De berättar att de kommer från olika bakgrunder vad gäller influenser. De beskriver sitt sound som 80-tals rock blandat med mycket nytt, det är som att slå ihop till exempel Bon Jovi eller Whitesnake med 30 Seconds To Mars.

Bandet ger ett ganska lugnt intryck när de står på scenen men musiken de spelar är tung och riktigt bra. Sångaren mästrar sin röst. Man blir nästan lite överraskad när man först ser honom och sedan hör att han verkligen kan ta i så pass när han sjunger. Han låter mycket större än vad han ser ut, vilket jag menar på ett positivt sätt. Publiken som är på plats står vid scenen och visar att de kan låtarna genom att sjunga med.

Mitt under spelningen får bandet lite problem med trummorna men detta åtgärdas snabbt av ljudteknikern. Spelningen fortsätter och alla verkar nöjda och glada. Förutom när spelningen tar slut och publiken vill ha mer, mer, mer!

De här lugna söndagskvällarna på Harry B James är riktigt mysiga. Framför allt när lite mindre kända band spelar och det inte är alldeles för mycket folk på plats. (Även fast det just ikväll var ett imponerande stort antal människor där.) När man dessutom har turen att upptäcka ett riktigt grymt band som HarleQeen ångrar man verkligen inte att man var på plats.

Bäst: Att bandet var överraskande bra!
Sämst: Att de inte körde något extranummer.
Betyg: 7/10