• Festival

Hatebreed_GetawayRockFestival_AccessRock_LindaFlorin-3Hatebreed spelar på Green Stage och klockan är circle pit, vilket sångaren Jamey Jasta är snabb med att konstatera. Publiken är peppad och hoppar och röjer så svetten stänker i det sällsynta solskenet över Getaway Rock Festival. Bandet tillhandahåller precis det som behövs i form av hårt gungig och markerad metalcore för att få partytermometern att stiga i topp. Dead Man Breathing spelas och bandet ger järnet bakom sångaren som eldar på publiken och ger tummen upp mellan var och varannan textrad.

Jamey Jasta är underhållande i mellansnacket och berättar att LG i Entombed lärt honom svenska och uppmanar sedan publiken att ”visa pattarna!”. Han får även till bra allsång i bland annat Honor Never Dies och dedikerar As Diehard As They Come till sina diehard-fans. Det är publikfrieri på hög nivå, särskilt när de två halvorna av publiken får tävla i vilka som skriker högst – Chris och Frank’s sida eller Wayne’s sida, med trummisen Matt Byrne som domare. Bandet kör även en rätt okej Slayer-cover som tribute till nyligen avlidne gitarristen Jeff Hanneman och får på en annan låt inhopp på sång av Rob Dukes från Exodus.

Det hela är underhållande och musiken är trevligt tung, men i det stora hela är jag egentligen inget stort Hatebreed-fan. Det blir till slut lite för enformigt för mig och sångrytmen blir efter ett tag nästan för tråkigt rytmisk. Jag är ändå imponerad av bandets publikkontakt och att en circlepit nästan lyckas hållas vid liv en hel låt. Avslutande Destroy Everything får faktiskt till och med mig att vilja hoppa lite.

Betyg: 5,5/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Linda Florin

Bilderna från spelningen finner du HÄR.