• Festival

Dave_AccessRock_SwedenRockFestival_HELL-11

3/6 – 2015

Brittiska Hell välkomnas på scen av en hängiven Sweden Rock-publik och ett väder de känner igen från hemlandet. Ljudet kämpar med kastvindarna för att leta sig djupt in i öronen på de närvarande under den första kvällens gråa skyar. Trots detta kan det inte undgå någon att det är en tight helveteskvintett som bjuder på såväl stiltypiska heavy metal-riff som excentriskt snygga partier. Det är möjligt att bandet kräver en viss invänjningsperiod, men när man väl greppat konceptet är det verkligt svårt att inte ryckas med.

Dave_AccessRock_SwedenRockFestival_HELL-4Instrumentalisterna är synkroniserade ner till de svarta, långa rockarna och de koreograferade gitarrlyften. David Bower verkar – förutom att fullständigt dominera publiken – bemästra allt i sångväg och tar sjukt höga toner i bröströst likt en satanisk musikalartist. Hela framträdandet kan faktiskt beskrivas som en ond, mystisk metalversion av Jesus Christ Superstar – det är lika delar tungt och teatraliskt. Att man i The Age Of Nefarious till och med kan låna bitar från musikalen Hair utan att tumma det minsta på tyngd och awesomeness är bara ännu ett bevis på bandets storhet.

Gitarristparet Andy Sneap och Kev Bower kompletterar varandra i de oortodoxa låtvariationerna och lutar sig mot rytmsektionen med stor musikalisk kompetens. David Bower gestikulerar, piskar sig själv, kryper på scengolvet och hoppar ner i publiken – allt för att besudla de samlades själar ytterligare. Med låtar som Something Wicked This Way Comes och The Quest är det tveklöst värt det.

Betyg: 8/10

Fler bilder finner du HÄR.

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Dave