HEX

Logic(IL)Logic Records

Backstage Rockbar

 

Veteranbandet HEX med medlemmar från Burning Angel, Lord Belial, Iron Whores mfl mfl.

Denna afton så öppnar de på denna ökända klubb för de betydligt rockigare London Based Hellfireclub. HEX kör på med den fina trenden av horrorrock blandat med inslag av metal och genuin ondska.

Under ett långsamt och mörkt intro dånandes i högtalarna kliver bandet upp på scenen. Trots den stora folkmängd som samlats var det en tryckt känsla när bandet står med masker på och stirrar ut folket en efter en. Publiken drar igång ordentligt från första knarriga och rispiga tonen från sångaren. En otrolig röst som dominerar hela lokalen och hela spelningen.

Ondskan syrar igenom varje riff när de avverkar låt efter låt i en på tok för kort spelning. Man känner konstant av vad detta band försöker frammana och det märks i publiken som står som förhäxade. När bandet kliver av för att framföra sin encore tar de med sig en kvinnlig sångerska upp på scenen. Denne var tyvärr okänd för mig och har ännu inte lyckats luska fram något namn. De medlemmar jag pratat med har inte heller haft vetskap om vem hon är.

Det blev en väldigt härlig kontrast med hennes sång över den vanlige vokalistens brutala knarr. Hela spelningen avslutades med en fin cover på Ja må han leva i total kontrast till hela konserten.

 

Mycket bra framfört med stilrenhet och kött.

 

Bäst: Rösten, Rösten, Rösten.

Sämst: Låtarna kändes väldigt korta.

Betyg: 7/10 

 

David Asgrahim Lantz

 

facebook.com/hexweb