• Festival

 

hypocrisy

7/6-2013

Det har nästan hunnit bli lördag när det är Hypocrisys tur att förgylla Sweden Rock Festival med sin feta livemusik. Jag står i publiken och huttrar i kylan men det är tydligen varmt på scenen eftersom bandmedlemmarna endast har t-shirt på överkroppen. Inledningsvis låter inte ljudet så bra, både sång och gitarr är lite väl låga enligt mig.

Det är mycket rök på scenen, när Peter Tägtgren backar ett steg samtidigt som ljuset lyser upp scenen ser det ut som att han går upp i rök. Han försvinner helt ur sikte, vilket ser riktigt coolt ut. Han hälsar oss välkomna och meddelar att det är kul att spela för oss ikväll. Då de delar speltid med kvällens headliner, Europe, är det lite glest i publiken men längst fram är det trångt och riktigt röjigt ändå.

Ljudet ordnar upp sig efter några låtar och det börjar låta riktigt grymt. Vi får höra både nytt i form av The Eye och United We Fall (det är första gången jag hör dessa live och de gör sig riktigt bra ikväll) och givetvis ”gammal skit” (som Peter uttryckte sig) som bland annat Left To Rot och Necronomicon. Spelningen avslutas med publikfavoriten Eraser efter att Peter tackar oss för en grym kväll.

Det är omöjligt att välja en favorit bland kvällens låtar. Framförandet är imponerande (som vanligt – lite Peter Tägtgren tackar man ju aldrig nej till) och man vill aldrig att det ska ta slut. Helt klart en av årets bästa spelningar på Sweden Rock Festival.

Bäst: Att ljudet ordnade upp sig så att vi fick uppleva denna grymma spelning på ett rättvist sätt.

Sämst: Att så stor del av publiken valde Europe framför detta.

Betyg: 8/10

Skribent: Annelie Tottie

Fotograf: Jonas ”Madman” Persson

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.